*

ossikurkisuonio Politiikan penkkiurheilija

Kaikki blogit puheenaiheesta Kirja

Ihana, kamala keski-iän kriisi

Keski-iän kriisi, tähänastisten saavutusten analysointia, kesken jääneiden selvittämättömien asioiden pohdiskelua, elämänkysymysten kyseenalaistamista. Uskomus elämästä, maailmasta ja myös itsestämme tulevat kohdatuiksi. Ristiriita, sen välillä miten on oppinut näkemään maailman, ja miten se nyt kokee, synnyttää kriisin. Humanistisen psykologian näkökulmasta keski-ikäisen sisällä tapahtuu kasvatetun minän ja ydinminän konflikti.

Sijoittajagurujen vinkeistä tuli suomalainen kirjahitti

Akateemisen kirjakaupan ja kirjoihin erikoistuneen verkkokauppa Adlibriksen myyntilistoilla on keikkunut elokuun alkuviikoilla hieman yllättäen suomalainen, sijoittamiseen erikoistunut tietokirja Sijoita kuin guru.

Kirjailija-toimittaja Karo Hämäläisen ja osakestrategi Jukka Oksaharjun kirjoittama kirja julkaistiin virallisesti vasta tänään, mutta kirjoittajat neuvottelevat parhaillaan jo kolmannen painoksen ottamisesta, mikä nostaisi painettujen kappaleiden määrän yli kymmeneen tuhanteen.

Miksi Kreikka velkaantui

Teppo Eskelisen kirja Sorron rajat kertoo Rosa Luxenburgin teoreettisesta ajattelusta. Siitä käy ilmi syy. Rosa on monessa suhteessa ollut aikaansa edellä ja osin ennakoi Keynesiä havaitessaan kapitalismin lamojen johtuvan alikysynnästä, ei ylituotannosta. Myös kansainvälisen velan analyysi on hyvä. Kehitysmaat (esim kreikka, saksa, italia, suomi) on vaikeuksissa koska ottavat ulkomaista velkaa kuluttaakseen ylituotantoa.

Maailman tympein kirja?

Herätelläänpäs vähän ajan hengessä keskustelua. Mikähän voisi olla maailman tympein kirja? Minulla on luonnollisestikin oma mielipide asiasta. Kyseistä kirja olen yrittänyt lukea 35 vuoden ajan enkä koskaan ole päässyt kuin hieman yli puolen välin. Haluaisinpa myös nähdä yhden persun joka on sen lukenut...

Hyvä lukija. Tämä ei ole sietokilpailu vaikka tähän ei olekaan ns. oikeaa vastausta!

https://

 

Kahden vallan risteyskohdassa

Olemme jatkuvasti risteysalueella. Ilmaisu on sekä vertauskuvallinen että kirjaimellinen. Risteyskohta on risteävien kulkureittien kohtaamispiste, jossa ollaan eri suunnista tulevien reittien ylimenokohdassa, crossover-pisteessä, joka esimerkiksi autoteiden ollessa kyseessä on joko eritasoristeys tai tasoristeys. Taloudellisen ja henkisen vallan risteyskohta on tasoristeys.

 

Devra Davis: Pätkii! - Uusi kirja lasten kännykänkäytön riskeistä + Esipuhe

Green Spot -kustantamon kautta on ilmestynyt suomenkielinen kirja 'Pätkii!',jonka aiheena on mobiiliteknologioiden terveysriskit. Suosittelen kirjaa kaikille lapsiperheille ja yleensäkin terveydestä kiinnostuneille. Nimensä mukaisesti kirja kuvaa informaatiokatkosta, joka syntyy ahtaista asenteista, biologisten vaikutusten tutkimuksen haittaamisesta ja suoranaisesta sensuurista. Kirjassa on myös hyviä vinkkejä oman ja perheen riskien minimoimiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä