ossikurkisuonio Politiikan penkkiurheilija

Lunastaako Touko Aalto nyt paikkansa? Pakkopalautuskohu avasi tilaisuuden

Vihreiden Touko Aalto näyttää viimein saavan ilmaa puheenjohtajuutensa alle. Vihreiden kannatuskäyrä on osoittanut viime syksyn jälkeen kaakkoon, kun puolueelle ensin mitattiin ennätyslukemia. Aallon aikana vihreiden kannatus on ollut lähes vapaassa pudotuksessa.

Puheenjohtajan etsikkoajan pitäisi olla jo ohi, puolueen vaikuttajat tuskailevat.

Puolueen eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerin kansalaistottelemattomuus Finnairin lennolla näyttää lopulta tarjonneen paikan, jossa Aallolla on käden ulottuvilla ja tarjottimella mahdollisuus oman paikkansa lunastaminen.

Älkääkä ymmärtäkö väärin (paitsi te, jotka joka tapauksessa ymmärrätte väärin, luitte sitten Aku Ankkaa, raamattua tai lakikirjaa, teiltä en odota mitään), kyse ei ole siitä, onko Aalto “oikeassa” tai “väärässä”. Kyse on siitä, että Aalto on selväsanaisesti ilmaissut juuri vihreiden kannattajille oikean kannan heille tärkeässä asiassa. Ja muotoillut sen vieläpä riittävän väkevästi niin, että sen jakaminen tuntuu tärkeältä. Aalto puolustaa omiaan ja vihreiden arvoja.

Touko Aalto siis tuntuu vihreiden johtajalta. Ja loppuun lisätään vihdoin.

Yksi arvio siitä, miksi Aallolla on ollut vaikeuksia lunastaa paikkansa, on että hänen sovitteleva linjansa heti Ville Niinistön ärhäkkyyden jälkeen sai laajalti myötäilyä. Ilta-Sanomien Timo Haapala hämmästeli vuosi sitten, “onko vihreät muuttumassa uskottavaksi puolueeksi”, kun mitään kesäpopulismia ei Aallolta kuulunut. Oli jutellut niitä näitä pääministeri Juha Sipilän kanssa. Toinen cittarissa ja toinen rautakaupassa. Sovittelevan linjan kääntöpuolena oli, ettei hän tarjonnut samanlaista tarttumapintaa omilleen kuin lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen puolustaminen nyt tarjoaa. Kritiikki vihreiden linjaa kohtaan olisi pakottanut Aallon hiomaan omat kantansa. Viime kesänä se mahdollisuus hukkui kiittelyyn ja ylistyksiin. Sitten kuvioon astuivat avioero ja yksityiselämää koskevat kohut, jotka huipentuivat lopulta Pelimies-ohjelman sketsiin vaihtuvista naisista ja ruokavalioista. Vapaa pudotus.

Puolueen vaikuttajien parissa toivotaan, että palautuslentokohuun Aallon etsikkoaika ja vihreiden kannatuksen vapaa pudotus todella päättyisivät. Eduskuntavaaleihin on runsaat kahdeksan kuukautta aikaa ja kannatuskäyrän lasku pitäisi saada poikki.

Vihreiden kannatus edellisissä eduskuntavaaleissa oli 8,5 prosenttia. Nykyiset kannatusluvut povaavat vaalivoittoa, mutta edes 12,5 prosentin tulos (kannatus viime kevään kuntavaaleissa) olisi katkeransuloinen voitto. Kannatus kun kävi jo lähellä 18 prosenttia.

Päivitys perjantaina 3.8.2018

Uuden kuvakohun myötä Aallon iskupaikka näyttää karkaavan.

Kuvat Touko Aallosta tukholmalaisklubilla leviävät – STT: ”Ei siinä sen kummempaa, en tiedä mikä kohun aiheutti”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vapaa pudotus jatkuu, on oma arvioni ja se saattaa hyvinkin löytyä sieltä, missä se oli viime eduskuntavaaleissa eli tuo 8,5 prossaa. Pahoin pelkään, ettei omat vihreätkään ole kaikki niin hyvillään tästä Pennasen ja Aallon ulostulosta, vaikka annat toisin blogissasi ymmärtää enkä halua ymmärtää kirjoitustasi väärin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Seuraavaksi saamme sitten galluppeja yleensä ja vihreiltä erityisesti "Onko kansalaistottelemattomuus mielestäsi väärin?", jossa hyväksyvä prosenttiluku saadaan ylemmäs kuin se pitäisi, klassisella kysymyksen muodostuksen keinoin (vrt. "Voiko laittomasti maassa olevan, rikollisen ... karkoittaa Suomesta", "Saako lentoliikennettä häiritä ideologisista syistä seuraamuksista huolimatta?" tms tms)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Todellakin vihreiden puheenjohtaja Aalto on selväsanaisesti ilmaissu puolueen kannan maahanmuuttopolitiikkaan. Nyt sitten nähdään minkälaisen vastaanoton tuo puolueen linjaus antaa kansalasille. Seuraavaa kannatusmittaus ja varsinkin vaaleja odottaen.

Vaikea arvailla etukäteen mitä seuraa, mutta jos vähänkään peilataan maahanmuuttoa koskeviin kyselyihin, niin tuolta pohjalta ei hyää seuraisi, mutta koskaanhan sitä ei varmaksi voi sanoa, joten odotellaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä mä veikkaan, että kaupungeissa, opiskelijapiireissä ja koulutetuissa ammatteissa ja varsinkin naiset ovat vielä tyytyväisempiä tähän ulostuloon. Niiden piirissä se vihreiden kannatus lepää, ei se missään raksa-ammatteissa ja teollisuudessa lepää.

Monet luulee, että tämä on jotenkin kauhea asia vihreiden kannattajille, ja ihmisille, jotka ehkä aikovat vihreitä äänestää, täysin päinvastoin, sillä tuo ulostulo on juuri sitä, mitä vihreiltä odotetaan.

Persut ja vihreät ovat täysin ääripäissä suhtautumisessa maahanmuuuttoon, joten ei se kummankaan kannatusta nosta niin, että äänestäjiä siirtyisi, molemmilla on omat kuplat.

Petri Hämäläinen

Aivan näin. Sekopäät kommarit saavat omat rivinsä järjestykseen.

Muiden poliitikkojen ei kannattaisi edes puuttua tähän. Vihreiden sisäiseen asiaan. Militanttisuus, anarkistisuus ja virkavallan halventaminen ei siitä Vihreissä vähene.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Toimittaja, mikä ero on "palautuksella" ja "pakkopalautuksella"? Molemmat ovat aktiivista toimintaa, mutta toinen on konnotaatioltaan negatiivinen.

"Mies palautettiin Saksaan nippusiteissä".

"Mies pakkopalautettiin Saksaan nippusiteissä".

Onko toimittajien tehtävänä ryhtyä käyttämään heidän itsensä mielestä sopivia sanoja ja itse asiassa keksiäkin niitä? Toinen esimerkki on hyvinkin keinotekoinen "paperittomat" silloin kun kyseessä ovat laittomasti maassa oleskelevat.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tässä kohtaa neutraalin kielen suhteen ei tosiaan voi olla mitään epäselvää, on (vapaaehtoinen) palaaminen ja (ei-vapaaehtoinen) palauttaminen. Etuliite pakko on propagandaa joka jää vaikka Terhi Koulumieheltä bloginsa otsikossa huomaamatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nippusiteet indikoivat pakkoa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Nippusiteet ja neljä poliisia saattamassa osoittavat, että plautettava oli riehujatyyppiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Pakkotoimenpiteitä käytetään erilaisista syistä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Samoin voimatoimia. Palautettaviakin on monenlaisia. Neljä viidestä on muita kuinkielteisen tp-päätöksen saaneita...joten hyvin arvattu Pennaselta, jos meni arvaus oikein.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #18

Minä, kun luulin, että poliisi käyttää edelleen perinteisiä käsirautoja. Ne on helppo saada myös auki ja kiinni uudelleen. Nippusiteet ovat muovisia kertakäyttötuotteita. Muovin käyttöähän tulisi vähentää.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Ne indikoivat henkilön väkivaltaisuutta. Kuten myön neljä poliisia normaalin kahden sijaan.

Ihmettelen miksi jotkut naiset ihailevat väkivaltaisia miehiä?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

'Kansalaistottelemattomuus'-sanaa on yleensä käytetty jossakin sellaisessa yhteydessä, jossa joku henkilö puolustaa omaa viiteryhmäänsä sortavaa lainsäädäntöä vastaan. Tuon keinon käyttäminen vaatii aivan poikkeuksellisen pakottavia olosuhteita, käyttäjältään korkeaa moraalikäsitystä ja erinomaista arvostelukykyä mm. oikean tilanteen suhteen. Tuon käsitteen raiskaaminen nykymalliin tuntuu pahalta. Ehkä pitäisi keksiä uusi sana, kuten viherkansalaistottelematomuus, niin kaikki tietävät, mistä on kysymys.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kun katsoo Hesarin ensikommenttien fanitusten lukumäärää, taitaa "oma väki" tästä innostua, mutta muuten jäänee "sato" vähäiseksi.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005775361.html

Kukaan ei muuten taida vielä tietää, oliko kyseessä käännytetty turvapaikanhakija vaiko rikoksen perusteella karkotettu. Tässä suhteessa Pennasen toimissa on samanlaisia piirteitä, kuin taannoin turkistarhaiskujen tekijöillä: vahinkoa tuli "suojeluobjekteille".
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180801220110872...
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/10/25/turkistar...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

OK-S: "Puolueen vaikuttajien parissa toivotaan, että palautuslentokohuun Aallon etsikkoaika ja vihreiden kannatuksen vapaa pudotus todella päättyisivät. Eduskuntavaaleihin on runsaat kahdeksan kuukautta aikaa ja kannatuskäyrän lasku pitäisi saada poikki."

- Hyvä huomio. Ja täten omaa etuaan ajattelematon altruistijuristi Aino Pennanen laskelmoi pykälänterävästi antautuessaan rajakkiterrorin vapaaksi riistaksi uhrautumalla olemaan istumatta, vaikka sitten Puolue joutuisikin maksamaan tukiaisistaan ilmailuliikenteen sabotointiviulujen taloudellisen hinnan. Aino voisi kenties vielä kauniisti pyydettäessä suostua asettumaan ehdolle kansanedustajaksi itsekin, jos laajat kansanjoukot ja kukkaislähetystöt vaativat tuoretta naisvoimaa johdon näkyvään eturiviin. Sitäpaitsi miesvallan on joskus senkin väistyttävä myös tulevissa puheenjohtajuuskilvoitteluissa... ;)

OK-S: "Kyse on siitä, että Aalto on selväsanaisesti ilmaissut juuri vihreiden kannattajille oikean kannan heille tärkeässä asiassa. Ja muotoillut sen vieläpä riittävän väkevästi niin, että sen jakaminen tuntuu tärkeältä. Aalto puolustaa omiaan ja vihreiden arvoja."

- Kehitys on aika tarkkaan analoginen toisessa 'ääripuolueessa' eli perussuomalaisissa nähdyn kanssa: kannatuksen hiipuessa johdon jyrkkä fraktio radikalisoituu ääntenkalastelussaan virallistamaan kovemman siiven toimintalinjoja julkilaittomuuden aatteellista siunausta myöden. Näin oletetaan kaiketi puolueen perinteisen luonnonsuojelusiiven eli pehmisten jakavan ex-persujen 'sinisen' alamäkitulevaisuuden.

"Don (Touko) Quijote, lämminsydäminen ja herkkä herrasmies, on selvästi hourupäinen useimpien ihmisten mielestä, ja herättää heissä ihmetystä ja hilpeyttä. Myös miehen ulkonäkö hämmästyttää, hän on luiseva ja kasvoiltaan laiha; posket ovat välillä niin kuopalla, että 'niiden sisäpinnat suutelevat toisiaan'. Hän luulee tavallisia majataloja lumotuiksi linnoiksi, lampaita kääpiöiksi ja talonpoikaistyttöjä kauniiksi prinsessoiksi. Hän taistelee jättiläisiksi luulemiaan tuulimyllyjä vastaan ja kuvittelee, että naapurissa asuva maalaistyttö on Dulcinea Tobosolainen, kaunis neitsyt, jolle hän vannoo ikuista rakkauttaan ja uskollisuuttaan [sic!]. Sancho (Aino) Panzakin pitää isäntäänsä hulluna, mutta hän osallistuu leikkiin, koska toivoo rikastuvansa."

- Ks. Aino Pennanen & Touko Aalto, henkisesti jälkeenjääneet tuulimyllytaistelijat?> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258980-a...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Nyt kärjistyy kahden kamppailu Vihreät vastaan Persut.
Kumpikin terästyy.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Touko Aalto syötti suoraan Perussuomalaisten lapaan.

Aivan kuten Jussi Kärki toisaalla kirjoitti, alkoi näytää siitä, että maahanmuuttokysymys ei nouse kevään eduskuntavaalien kaikkein keskeisimpien aiheiden joukkoon. Turha toive/pelko!

Kyllä nousee fokukseen ja pysyy.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Toivon tosiaan että kyseinen episodi avaa vihreiden kannattanjien silmät. Miten voi olla noin tekopyhää porukkaa johdossa? Kun on kyse avioliittolaista ollaan latomassa kovaa tekstiä miten lakia on noudatettava mutta muutaman vuoden päästä ollaan kehumassa kun ollaan rohkeita eikä noudateta lakeja.

En käsitä miten tuon jälkeen kukaan suostuu moista paskasakkia äänestäään.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Se vaan on hankalaa saada niitä ihmisiä, joidenka mielipiteen muodostus perustuu mielikuviin, mutu:ihin ja idealismeihin, muuttamaan käsityksiään. Siinä kun ei auta näköjään lain tuntemus, eikä tosiasioiden tunnistaminen ja tunnustaminenkaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Demarit eivät lähteneet tässä pakkopalautus-asiassa vihreiden ja vasemmistoliiton kelkkaan. Siinä meni tällä kerralla poliittinen jakolinja: https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180801220110...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Monet keskeiset demarivaikuttajat tuntuvat olevan ihmisoikeuskysymyksissä lähinnä light-versioita persuista. Ei tule siis yllätyksenä reaktiot. Ihan hyvä kuitenkin, että pitävät meteliä itsestään näin ennen vaaleja, ettei tule taas äänestäjille yllätyksenä.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

#16.
Kysymys on paljon laajemmasta tarkastelusta.
Perinteisesti demarit ovat kaikista puolueista vahvimmin ja periaatteellisimmin sitoutuneet laillisuusperiaatteeseen ja sen käytönnölliseen niudattamiseen.
Tämän lujanperiaatteellisuuden juuret övat menneiden vuosikymmenten poliittisessa todellisuudessa ja taistelussa.
Toisaalta kansakodin rakentaminen ja paikkailu on opettanut, että laillisuusperiaate on se kivijalka, jolle yhfenvertaisuutta ja yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta voidaan rakentaa. Muuta perustaa ei Ole.

Laillisuusperustalle rakentuvat myös ihmisoikeudet ja niiden toteutuminen. Demarit tietävät, että millään jesuiittamoraalilla ei Suomea Ole rakennettu eikä rakenneta vasedeskään.

Touko Aalto hankki melkoisen lommon mahdollisen/ tulossa olevan hallitusyhteistyön kylkeen jo näin förskottina.
Demarit havahtuivat viimeistään nyt; hallitukseen ei voi mennä vain punavihreä trio.
Silloinhan demarit olisivat pääministeripuolue mutta monissa lentokoneseisojan tapaisissa asioissa vähemmistössä.

Mukaan on pakko ottaa myös muita voimia. Hankalaksi asian tekee se, etä Rkp joskus hoipertelee tämäntapaisissa asioissa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #29

Demareiden suhtautuminen laillisuusperiaatteeseen ei kuitenkaan koske ns. laittomia lakkoja jotka ovat olleet pääosin demarivetoisten ammattiliittojen peruskauraa. Eli väitteesi ei kestä tarkempaa tarkastelua.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #51

Tarkkaan ottaen kysymys on pacta sunt servanda -periaatteen loukkaamisesta, jonka seuraukset määritellään laissa (kts. työehtosopimuslaki 7 - 11 §).
http://www.opuslex.fi/artikkelit/kauppa-ja-sopimus...
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1946/19460436
https://www.sak.fi/aineistot/uutiset/laiton-lakko-...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Markku. Demareilta fiksu teko.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Näyttää Lindtmankin vähitellen palanneen perustuslain linjoille sananvapaudessa, puhumattakaan kansanedustajan sananvapaudesta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mutta samaan hallitukseen kyllä jos mahdollista. Demareiden pitää valita ovatko he laillisuuden kannalla.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Mitenkäs Hakkaraisen harjoittamat ahdistelut ja kulukorvausten puliveeraukset? Entä se, että perussuomalaisten riveissä kunnallisvaaleissa oli selkeästi eniten rikossyytteessä olijoita? Ja miten Halla-ahon lausumat omasta tuomiostaan? Eli onko perussuomalaiset muuttamassa linjaa vai jeesusteleeko Luukkanen kuvitellen, että kukaan ei muista perussuomlaisten toimia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #52

Se on sitä parempaa laittomuutta, kaunista rosoa. Koska motiivi on oma etu niin se tukee äärioikeiston ihmiskuvaa ja on suorastaan kasvattavaa ja esimerkillistä.

Jouni Kaskiharju

Aallon ulostulot ovat pikemminkin kommunistisia, mitä hän onkin, sillä tuki kansalaistottelemattomuudelle ja anarkian tukeminen Toukolle on kuin heinää seipäälle heittäisi. Vihreät arvot ovat siitä kaukana.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Toivon vihreille samaa kannatusta kuin Keski-Euroopassa. Noin 3%, jota jokaisessa yhteiskunnassa on syntymästään säikähtäneitä. Entisen Itä-Saksan Stasin luomus joutaa historian romukoppaan.

Petri Hämäläinen

Kyllä. Kyseinen ääriliike on vaarallinen.

Harri Mulari

@34 Jonkun reittilennon viivästyminen alle 20 minuutilla vähemmän haitallista, kuin edustamasi viiteryhmän harjoittama seksuaalien ahdistelu ja väkivalta eduskunnan tiloissa. Käytännössä ja symbolisesti.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #40

Mene polttamaan pari linja-autovarikkoa.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #43

@43 öö en. Vihreä kansalaistottelemattomuus on aina väkivallatonta ja tehdään omilla kasvoilla seuraukset kantaen.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #45

Joo. Teillähän on tolle henkevälle periaatteelle jo melkeen neljäpäiväinen perinne. Sekin kerta perustui valheelle että „sattumalta olin samassa koneessa“.

Se on vähän kun 30000 turvapaikan tullessa jankutitte että jokaisella on oikeis prosesssiin ja jos prosessissa katsotaan ettei turvapaikan edellytykset täyty, niin sitten maasta pois. Mitä sitten tapahtui on Vihreiden kunniakasta historiaa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lentokoneessa / koneella protestointi on kyseenalaista. Ääritapaus toistaiseksi oli WTC iskut 9/11 2001.
Kyse ei ole enään kansalaistottelemattomuudesta. Ajattelemattomuus on lähempänä totuutta. Vihreillä on värit sekaisin.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Nyt mitataan se, kuinka hullua porukkaa Vihreiden kannattajat todella ovat. Jos tällainen lisää kannatusta, niin sitten tilanne on vielä toivottomampi kuin kuvittelin.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Nyt vihreissä ilmapallot, sukkapuikot ja sukkalangat nurkkaan ja sitten barrikaadeille !

Pekka Pylkkönen

Olisihan se jotenkin surkuhupaisaa jos kannatus kääntyisi kasvuun sekopään lentokonetörttöilyn tukemisen vuoksi. Tervepäisten luulisi kiertävän Vihreät entistä kauempaa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

#27.
Niinpä.
Miten voi vakavalla naamalla sellainen henkilö toimia lainsäätäjänä, joka ensimmäisessä "omantunnonkysymyksessä" heittää lain ja sen soveltamisen nurkkaan ja ryhtyy "Ite-teiteilijaksi", ikiomilla säännöillään?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Nyt kun taistolaisia ei ole enää, niin näyttää siltä, että osa vihreistä on kaivanut esiin sen "ranttaliksi vaan" -manttelin kannettavakseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Meillä on eduskunnassa paljon pahempia tapauksia, siellä pitää jopa kahvilassa olla varuillaan ja yhden puolueen taulukaupat ovat sitten taas jo isompi juttu.

Tuo on yksi tapa tuoda asioita puheenaiheeksi, ja siinä hän onnistui.

Tuo ei ollut mikään syöttö persujen lapaan, sillä noiden puolueiden äänestäjät ovat kauimpana toisistaan kuin ketään muu.

Persuilla tämä on nyt ilonaihe, koska saunahommat jäivät taka-alalle, ja nyt kerrankin saa lyödä toisen puolueen jäsentä, ettei aina koteena ole persu.

Minusta nyt on ihan kiva antaa persuillekin mahdollisuus hetki huitoa, sillä niin vähän on heille tilaisuuksia suotu.

Joten lisää vaan tulta munille :)

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Niin, kyllähän persut tarvitsevat nyt jotain, joka suuntaa kansan huomion tilapäisesti ( ennen vaaleja ) pois persujen perustavoitteesta, Fixitistä. Samalla pyritään kansan mielenkiinto suuntaamaan muualle brittien Brexit-kokemuksista.

Mamu-keskustelu ja siitä reuhaaminen on oiva temppu välttää "turhia" kysymyksiä EU-eron, tai niin kuin persu-johto nykyjään käyttää termiä "EU:sta etäisyyttä ottamisen" ja siihen liittyvän yksin jääneen Suomen "fiksun politiikan", järkevyydestä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Onko Petterllä jokin persufobia? Näyttäisi siltä kun naapuri kysyy, millainen sää, Petteri vastaa sataa per***le taas persuja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ylivoimainen enemmistö suomalaisista uskoo laillisuuteen ja oikeuteen. Lapuan liike totesi että se toteuttaa lain henkeä samalla kun se rikkoo sen kirjainta, samoin kommunistit pyrkivät ennen j1944 ja sen jälkeen kaatamaan demokratian kaikilla keinoilla.. Mutta ei kannata pelätä: laillisuus voittaa!

Harri Mulari

@38 hei Luukkanen, sun edustamasi puolue sisälsi kunnallivaaleissa heittämällä eniten rikollista ainesta ml . Puheenjohtanne edustaa sitä persujen parempaa kansalaistottelemattomuutta, 1.vpj varastelee toisten tutkimusten tulokset jne jne.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/20170402220009565...

Käyttäjän Ari-PekkaLeppnen kuva
Ari-Pekka Leppänen

"Hyvä, hyvä sanoivat lapset ja taputtivat karvaisia käsiään".

Varmaan Vihreiden ydinkannattajakunta on mielissään koko sopasta (varmaan toi 8,5 % äänestäjistä) mutta isompi kysymys on miten toi n. 10% porukasta (8,5% -> 18%) ,joka ei ole Vihreiden ydintä vaan lipuvat puolueesta toiseen, kokevat tämän sopan.

Petri Hämäläinen

Vuoden 2015 jälkeen tapahtunut Vihreiden nousu on täysin ymmärrettävää. Moralistinen paskanjauhanta ja korkealentoiset periaatteet ilman minkäänlaista vastuullisuutta päätösten seurauksista myivät ensihässäkässä hyvin.

Tämän jälkeen kakka osui tuulettimeen.

Anarkistisiipi jatkaa taisteluhuutojen jakamista.

Liike radikalisoituu. Todellisuus on kiellettävä.

Jyvät irtoavat akanoista.

Sekopäät ja fanaatikot jäävät jäljelle.

Kansa äänestää jaloillaan.

Alle 10%:n kannatus vaalipäivänä. Sama kuin taistolaisilla aikanaan.

Harri Mulari

@44 kuulostaa lähes yksi yhteen perussuomalaisten hajoamiskehitykselle, kun rikollinen ääriaines otti vallan kesän 2017 puoluekokouksessa.

Petri Hämäläinen

Ihan hyvä pointti.

Ääriaineksesta olen eri mieltä ja rikollisuus on vain panettelua, sillä mitään rikollista kyseinen uusi johto ei kuitenkaan ole tehnyt. Muuta kuin ajatusrikoksen, vastakkaisen mielipiteen, jonka totalitarismia kaipaavat Viherkommarit haluaisivat kriminalisoita.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt käydään vaalikamppailua?
Ellei netistä löytyisi vihreiden opetusvideota vastaanlaisen vastarinnan järjestämiseksi lentokoneissa ja ellei olisi jo Ruotsista esimerkkiä, niin vihreän Ainon tempausta voisi ajatella sellaiseksi, missä tunteet ovat päässeet valloilleen ja Aino on kokenut spontaanisti toimivansa omantuntonsa mukaisesti. Nyt tämä vaikuttaa enempi poliittiselta tempaukselta.
Blogisti Kurki-Suonion näkemyksessä Touko Aallon toiminnasta on paljon järkeä. Vaalikamppailuun viittaan. Minusta Aalto suotta suoisi laittomuutta, mutta Vihreitä äänestävien mielestä ei ehkä. Seuraavat pari mielipidemittausta kertonevat, toimiko tämä operaatio Vihreiden kannatusta lisäävästi.

Petri Hämäläinen

Pääsiköhän Aino seuraavalla lennolla sinne Berliiniin?

Aika pienelle huomiolle on jäänyt matkan tarkoitus. Somen perusteella taisi Aino päätyä jäämään sitten kuitenkin visusti kotimaan kamaralle.

Eiku nyt mä muistan, se olikin Vihreää valhetta, että „sattui sattumalta samaan koneeseen“ pakkopalautettavan kanssa!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

KOTIMAA • RIKOS
Slovakialainen lehti raportoi vihreiden Aino Pennasen häiriköinnistä: “Blondi aiheutti häiriötä lentokoneessa”“Blondi aiheutti häiriötä lentokoneessa: Hänet heitettiin heti ulos koneesta tekonsa johdosta”. Näin kirjoittaa slovakialainen Nový Čas vihreiden lainsäädäntösihteerin häiriköinnistä lentokoneessa.
Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen päätti yrittää keskeyttää tuntemattoman miehen karkotuksen ja yritti estää Suomesta Saksaan matkalla olleen Finnairin koneen lähdön.

Koneen miehistö määräsi hänet palaamaan paikalleen, ja kun hän kieltäytyi, poliisi poisti pikaisesti “blondin” koneesta. Hänen miehensä ja lapsensa jatkoivat matkaa lennolla Berliiniin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #54

Tuo muun perheen jääminen paikalleen viittaa minusta siihen, ettei protesti-idea ollut "varsin impulsiivinen" lehtijutun tekstistä huolimatta:
"Idea protestiin oli varsin impulsiivinen. Pennanen kertoo inspiroituneensa Göteborgissa, Ruotsissa viime viikolla sattuneesta vastaavasta tapauksesta.

- Tiesin siitä, että pystyn livestreamaamaan tilanteen, ja että se saattaa auttaa tässä tilanteessa. En olisi varmaan tajunnut streamata tätä muuten, Pennanen kertoo."
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180801220110872...

Kuinka moni aviomies jättää reagoimatta, kun vaimon (ja äidin) vie virkavalta?

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Pennanen myöntää toki itsekin, että kysymys oli aikamoisesta "hakuammunnasta":
"Miten suhtautuisit siihen, jos ilmenisi, että kyseessä oli rikosperusteella tehty karkoitus?

- Haluan korostaa sitä, etten tiennyt, että kuka tämä ihminen on ja mihin häntä oltiin viemässä. Lähtökohtaisesti kaikki pakkopalautukset ovat tällä hetkellä ongelmallisia, koska lainsäädännön muutoksia ei ole käyty missään vaiheessa kunnolla läpi. Me ei voida olla varmoja tällä hetkellä, ettemme lähetä ketään hengenvaaraan. Toimin näiden tietojen varassa, enkä halua lähteä spekuloimaan sitä, Pennanen vastaa.

Hän korostaa edelleen, että näki protestin viimeisenä keinonaan vaikuttaa epäoikeudenmukaiseksi kokemaansa tilanteeseen.

- Se miksi toimin oli se, kun näin, miten häntä kohdeltiin. Se oli todella kaukana inhimillisyydestä ja ihmisarvoa kunnioittavasta kohtelusta, miten häntä pidettiin siinä neljän miehen voimin ja miten hän vaikersi. Mä olin hyvin voimaton tekemään siinä tilanteessa yhtään mitään muuta kuin kääntymään sen kapteenin puoleen, Pennanen perustelee."
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180801220110872...

Täkyjähän se Jussi Halla-ahokin heitteli syyttäjä Mika Illmanille.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #55

Kuinka moni aviomies jättää reagoimatta, kun vaimon (ja äidin) vie virkavalta?Juuri niin.EI kukaan normaali ihminen ,ellei se ole normitoimintaa.LAPSEN aikana tuollaista touhua tekevä ns."tavallinen"(ilman sisäpiirien suojaa ja julkisuussuojaa oleva siis)perheen äiti saisi passituksen psykologille ja LASTENSUOJELUILMOITUKSEN se on aivan varmaa!VIIMEISTÄÄN poliisien tulon takia ja HÄIRIKÖINNISTÄ tulisi vielä sosiaaliviranomaisten kuulustelu ja perheen ONGELMIEN selvittely!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

https://www.cas.sk/clanok/723832/blondina-sposobil...

Kyllä on varsin sairasta tuon tyypin touhu,huomaa kun katsoo videon.Ei ole kyllä kaikki kotona todellakaan.Henkilökunta pyytää istumaan ja ihmiset ovat ihan ihmeissään sekopään touhusta.Lopulta poliisi joutuu poistamaan tyypin häiriköimästä ja viivyttämästä koneen lähtöä.Veronmaksajat ovat maksaneet tämän lentolipun ja antavat vielä rahaa päälle näille suomesta lainmukaan poistettaville ja sen jälkeen tällaiset tyypit ja kaltaisensa VAATIVAT KONEEN KAPTEENIA KESKEYTTÄMÄÄN LENTOKONEEN LÄHDÖN!!

Tyyppi jakelee kapteenille käskyjä ja kieltäytyy uskomasta poliisien kohteliasta istuutumispyyntöä.Skitsotouhua.NÄITÄ kaupunkivihreitä ei kiinnosta tippaakkan oman maan ihmisten ihmisoikeudet ,ei lastenoikeudet ei mielipidevangit,ei mikään muu kuin oma napa ja huutaminen ja lain rikkominen julkisuuden saamiseksi ja oman naaman esiin tuomiseksi.SE että näille ei rangaistuksia anneta,onkin se suomalaisen korruption ja sisäpiirien suojatyöpaikkalaisten etuoikeus.Laki ei ole kaikille sama suomessa,mutta sehän ei näitä kiinnosta sekään.

Häirikkö turisti saa 10 000 euron sakot ja katsotaanpa kuinka sisäpiiriläisten HÄIRIKÖILLE kapteenin ja poliisin vastustajalle "tuomioita"taas jaellaan,jos jaellaan...

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Jos hypoteettisessa tilanteessa olisin lentokoneessa ja lainsäädäntösihteeri alkaisi riehua, vaatisin ehkä turvallisuuteni takia laittamaan lainsäädäntösihteerin nippusiteisiin. Ei kuitenkaan todennäköistä, koska ympäristösyistä en juuri lennä. Lainsäädäntösihteerille voisi myös jakaa info siitä, että Irak ja Afganistan ovat erittäin laajoja maita, joissa on myös paljon ihan rauhallisia alueita (@rektorhamid ym)

Toni Tamminen

Kukaan ei kysy millaisia juristeja tämän maan yliopistot nykyään kouluttavat. Tämä rohkea nainen antoi vastauksen, kiitos siitä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Laittomaasti maassaolijoiden poistaminen on virheille nykyajan koijärvi. Luonnosta eivät ole välittäneet pätkääkään enää kymmeniin vuosiin mutta nyt löyty rako jonka avulla saavat käydä täydellä raivolla Suomen lakeja vastaa.

Suomalaisten vanhuksien kaltoinkohtelukaan ei herätä virheissä minkäänlaista taistelutahtoa mutta rikolliset ulkomaalaiset sai hetkessä äidinvaiston herätettyä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Vedät aika äkkinäisiä johtopäätöksiä. Moni vihreissäkään ei hyväksy Suomen oikeusvaltion kyseenalaistamista ja tuomio suurten puolueiden taholta on ollut murskaava. Vain laitavasurit ymmärtävät, joka ei ole meriitti.

Vihreät eivät muutenkaan ole siinä vaiheessa kaarta, että heidän pitäisi voittaa omiensa kannatus. Se on jo, nyt pitäisi miellyttää muita liiaksi omille pyllistämättä. Tällä ei todellakaan miellytetä muita.

Lisäongelma tässä on, että tapaus mutkistaa varmasti vihreiden hallitustietä. Olisi hyvin erikoista, jos oikeusvaltion kyseenalaistava puolue olisi hallituksessa ja sen johtaja olisi ministeri.

Kaarina Leinonen

Eiköhän tässä episodissa käynyt niin että Aino Pennanen "pakkopalautettiin" kotimaahansa, hyvä niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset