ossikurkisuonio Politiikan penkkiurheilija

Sipilän hallitus haluaa eliminoida “puoluekokousriskin”

Hallitus haluaa saada sote-uudistuksen eduskunnan päätettäväksi ja äänestyksiin vielä ennen perjantaita 8. kesäkuuta.

–Tällainen on tavoite, vahvistaa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Uudelle Suomelle.

Päivämäärä on tärkeä, koska samana päivänä alkavat sekä keskustan että kokoomuksen puoluekokoukset Sotkamossa ja Turussa. Hallituksessa on laskeskeltu yhdessä puoluekokousriskiä.

Se ei ole kovin suuri yllätys, kun miettii viime kesän perussuomalaisten puoluekokousta, joka melkein johti uusiin hallitusneuvotteluihin. Pääministeri Juha Sipilä oli ehtinyt kirjoittaa jo kirjeenkin presidentti Sauli Niinistölle.

Nyt vastaavat uhkakuvat halutaan siivota nopeasti pois historiallisen sote-uudistuksen edestä. Ettei kukaan vaikka intoutuisi kampanjoimaan sote-uudistusta vastaan puoluekokouksella. Saati vielä voittaa! 

Muistaako joku vielä, että kokoomuksen “vapaa-ajattelijat” Jan Vapaavuori ja Elina Lepomäki ovat molemmat pyrkineet puolueen johtoon?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sote-sotkun taustaa:

Sipilä ja Soini menivät Töölön nakkikioskille. Kun myyjä kääntyi selin Sipilä nappasi kolme nakkia ja pani taskuunsa.
Soini pyysi kolme nakkia ja sanoi että saanko ne ilmaiseksi jos esitän taikatempun. Myyjä suostui. Kun Soini oli syönyt nakit myyjä että entä se taikatemppu. Soini sanoi että ne nakit ovat nyt Sipilän taskussa!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Muistaako joku vielä, että kokoomuksen “vapaa-ajattelijat” Jan Vapaavuori ja Elina Lepomäki ovat molemmat pyrkineet puolueen johtoon?"

Samoin on PV pyrkinyt useamman kerrankin pj:ksi. Pelkästään hänen perustamansa KP on olemassa vain siksi, että sillä tehtäisiin vahinkoa Keskustalle. Ei sillä ole oikeastaan mitään muuta funktiota.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

OK blogisti toimittajan arviota Petteri Orvosta ja Juha Sipilästä mikäpä olisi mukavampaa kun on saanut sote ja maakuntauudistuksen maaliin, aivan hyvin molemmat voi laittaa sulan hattuun.

Molempien puolueiden puoluekokoukset ovat heleän kesän aurinkoisessa alussa luomassa hyvinvoitia ja toivoa sekä valoa yhteiskuntamme parhaaksi.

Kukapa toivoisi pilvistä harmautta ja pirujen seinälle maalaamista päivästä toiseen.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Olishan se kiva nähdä jos Vapaavuoresta tuli puheenjohtaja ja sen jälkeen Orpo ja kumppanit perustais turkoosin tulevaisuuden :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset