ossikurkisuonio Politiikan penkkiurheilija

Uuden Suomen seuraaminen mobiililaitteilla

  • Tältä Uusi Suomi näyttää iPhonen Safari-selaimella. Paina alareunan keskimmäistä painiketta valikkoa varten.
    Tältä Uusi Suomi näyttää iPhonen Safari-selaimella. Paina alareunan keskimmäistä painiketta valikkoa varten.
  • Androidin Chrome-selaimen valikko näyttää tältä. Paina Lisää aloitusnäyttöön, niin saat sovelluskuvaketta muistuttavan ikkunan.
    Androidin Chrome-selaimen valikko näyttää tältä. Paina Lisää aloitusnäyttöön, niin saat sovelluskuvaketta muistuttavan ikkunan.

Aina toisinaan tänne meille toimitukseen tulee uteluita siitä, että mistäköhän Uuden Suomen mobiilisovelluksen voi ladata kännykälle tai tabletille. Yksinkertainen vastaus on, että sitä ei voi ladata mistään, koska sitä ei ole olemassa – ainakaan toistaiseksi.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Uutta Suomea voisi kätevästi seurata myös mobiililaitteilla. Itse asiassa sekä Applen Safari- että Googlen Chrome-selaimista saa kätevästi lisättyä ”sovelluspainikkeen” tai tarkemmin kirjanmerkin oman laitteen aloitusruudulle.

Ohjeet Safarille:

Avaa Uuden Suomen verkkosivu. Huiskaise sivua ylöspäin niin, että ruudun alalaitaan ilmestyy valikko. Paina keskimmäistä kuvaketta, missä neliön sisältä lähtevä nuoli sojottaa ylöspäin. Valitse Lisää Koti-valikkoon. Näin Uuden Suomen logolla varustettu kuvake ilmestyy aloitusruudullesi sovelluksen tapaan.

Ohjeet Chromelle:

Avaa Uuden Suomen verkkosivu. Klikkaa otsikkorivin oikealla puolella olevaa kolmen pisteen valikkokuvaketta. Valitse Lisää aloitusnäyttöön.

Valmis.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Uudella Suomella ei näyttäisi olevan RSS-syötteitä. En tosin tiedä monetko niitä aktiivisesti käyttävät, mutta sillä tapaa ainakin saisi paremman integroinnin mobiililaitteisiin käyttämällä RSS-lukijasovellusta.

Joillain muilla suomalaisilla medioilla näyttäisi olevan joukko RSS-syötteitä tarjolla, ainakin Ylellä, Iltalehdellä, jne.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kyllä tätä joten kuten kännykällä lukee ja kommentoi, antaisin 8/10 toteutuksesta.

Ylen toteutus kotimaisista medioista paras (tosin ilman kommentteja).

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kännykällä tarpeen pitää olla valtava. Tabletilla siedettävä kokemus.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Älkää vaan alkako tekemäänkään mitään appseja. Nämä "joka sivuston omat appsit" ovat täysin turhia, kalliita, ja vievät vaan tilaa. Kun vihdoinkin on saatu mobiililaitteiden selaimet toimimaan hyvin, käytetään niitä.

Toki niissä appseissa on se juju, että mainoksia ei voi blokata. Muuten nekin on lähinnä selaimia pohjimmiltaan, jos en nyt ihan väärin ole ymmärtänyt.

Toimituksen poiminnat